På svenska In English
Man
Kläder
Denim
Skor
Accessoarer
Ekologiskt
Kvinna
Kläder
Denim
Skor och Sneakers
Accessoarer
Ekologiskt
Varumärken
Adidas
Alpha Industries
Ann-Sofie Back
American Optical
A.O.CMS
Ben Sherman
Billy and I
Brixtol
Bruuns Bazaar
Calvin Klein
Carin Wester
Cheap Monday
Diis
Dr Denim
Dr Martens
Eastpak
Eastpak x Wood Wood
Edwin Jeans
Elvine
Gram
Happy Socks
H By Hudson
JohannaN
Knowledge Cotton Apparel
L'Homme Rouge
Lee Jeans
Levis
Maska
Minimarket
Mr Black
Nic & Mel
Nike
Noir & Blanc
Nudie Jeans
Odeur
Reebok
Resteröds
Revolution
Samsøe & Samsøe
Six Ames
Sixpack France
S'nob
Svea
The Blue Uniform
Tiger of Sweden
Vintage Flamingo

ADIDAS

Adidas grundades i slutet på 1940-talet av den tyska visionären Adi Dassler, som genom sina produkter av hög prestanda ville hjälpa atleterna inom sporten att bli bättre. Adidas fokuserar på det klassiska sportmodet med viss uppdatering av legendariska plagg och Adidas skor.

Adidas historia är lång och den fantastiska resan började med en ganska småskalig produktion av skor som sen växt ut till ett gigantiskt sortiment. Hos Yokiono kan du hitta modeller som ZX 700, La Trainer, Dragon, Torsion Allegra, Gazelle II, Match Play. Dessutom hittar du nu även barnskor i vårt sortiment.


ALPHA INDUSTRIES

1959 kontaktades Alpha Industries av det amerikanska försvaret. Jetflyget hade kommit igång och det behövdes en ny sorts pilotjackor som klarade de ökade påfrestningarna. Alpha Industries antog utmaningen och arbetade fram helt nya material och modeller som idag har förvandlats till äkta klassiker inom gatumode som till exempel den klassiska Bomber jackan MA-1 Bomber. Försvaret var också mycket nöjda med jackorna och idag har Alpha Industries tillverkat över 40 millioner plagg med militärt syfte. Jackorna vi kan erbjuda från Alpha Industries är exakt likadana som militärens egna vilket betyder kvalitet och funktionalitet som slår det mesta.


BACK

Ann-Sofie Back tog examen från Saint Martin's 1998 och lanserade sitt självbetitlade märke 2001. Från begynnelsen av sin karriär har Back i sin design använt sociala och kulturella aspekter av mode i den kreativa processen, vidare är koncepten fult respektive fint centrala i hennes arbeten. Trots att hon inledningsvis var mer utav av en konceptuell designer så involverar Ann-Sofie Back nu även aspekter av större bärbarhet, främst genom sin BACK-linje – prisvärd lillasyster till originalmärket.


A.O.CMS

A.O.CMS grundades i Stockholm 2006 av Rodrigo Gutierrez Benavente med en önskan att göra bra kvalitet till rimliga kostnader för alla. 

Bra produkter bidrar till att förbättra människors liv. Ändå tenderar de att komma i utbyte mot en stor bit av din plånbok.

A.O.CMS övertygelse är att kvaliteten ska vara tillgänglig för alla - oavsett plånbokens storlek. Att ge våra kunder en bra produkt till ett rimligt pris är därför och kommer alltid att vara ambitionen. 

A.O.CMS de perfekta basplaggen.


BEN SHERMAN

Med hjälp av sina lättidentifierade skjortor med button down-krage, extra knapp i nacken, ögla på ryggen och signatur på bröstfickan har Ben Sherman klätt generationer av mods och popkids. Märket är urbrittiskt både till stilen och i ursprunget, och ett lika självklart inslag i många anglofilers garderober som en Fred Perry-piké. Märket startades i Brighton 1963 av Ben Sherman men det var när han 1967 öppnade butik på Carnaby Street som försäljningen verkligen satte fart. Modsen gjorde snabbt skjortan till en favorit och när modsen blev skinheads ett par år senare satt skjortan kvar under hängslena. Idag gör Ben Sherman inte bara skjortor, även om man önskar det ibland. Ben Shermans kollektioner är idag breda, men utgörs ofta av en mishmash av pop och mod med mycket rutor, pork pie-hattar och smala slipsar.


BILLY AND I

Billy and I är bokstavligen kläder. De gillar fina material, som silke, och använda dessa material på ett oväntat sätt. Man gillar också tanken på ett enda plagg kan ge en mängd olika intryck beroende på bäraren. Kanske skulle man kunna säga att deras design är byggd på stylingidéer. I Billy and I:s värld, är det bäraren (läs I) som har makten och kläderna är bara ett verktyg. Billy däremot är källan till inspirationen. Det kan vara musik, konst eller andra människor. Den gemensamma nämnaren är kärlek. Billy and I vill inte diktera en särskild stil eller ett ideal. Man vill inspirera.


BRIXTOL

Brixtol är ett svenskt varumärke med anknytning till Brittiskt workwear och inspirerat av 60-talets Mods. Brixtols vaxjackor finns både för dam och herr och har en klassisk design och ett praktiskt vattenavstötande material. Brixtols jackor tillverkas i Birmingham i samma fabriker som Barbour.